top of page

Ocean going two mast schooner 

Ocean going two mast schooner

Het schip is in 2004 voltooid als ocean going two mast schooner. De historie van het schip gaat verder terug dan 2004. Met een roemrucht verleden is ze destijds ingezet voor verschillende doeleinden. Sinds 2016 wordt het schip gebruikt voor Exclusive Private Charter en als trainingsschip voor members only.

 

Met veel ruimte aan boord om vrijuit te kunnen bewegen, is er ook voldoende plek om te ontspannen. Het ruime stuurhuis heeft een 360 graden look-out, daardoor bent u in contact met de omgeving en daardoor heeft u vanuit iedere hoek een ander uitzicht. 

Bovendeks

De tweemast schoener is langsgetuigd met grootzeil, schoenerzeil, boomfok, binnenkluiver, buitenkluiver en een Yank. Op het zeer ruime campagnedek heeft u vrij zicht over het schip en de omgeving. Het staand want is zwaar uitgevoerd. De verschansing heeft een hoogte van 1 meter en dat geeft een beschut gevoel. In de davit hangt een rib met 40 pk. Deze rib wordt gebruikt voor watersport of als tender. Voor watersportactiviteiten zijn er duikmaterialen en een duikcompressor aan boord. Verder zijn er twee SUPS, een kajak, een wakeboard en een tube aanwezig.

 

Het schip is goed geoutilleerd en ze heeft een romantische uitstraling. Alles is aanwezig voor een comfortabel verblijf, bovendeks en benedendeks. 

Aan boord zijn 12 slaapplaatsen verdeeld over meerdere hutten. De kapiteinshut, met een oppervlakte van 15 vierkante meter, heeft een tweepersoonsbed, centrale verwarming, kastruimte en voldoende bewegingsruimte. Er is ook een hut met een oppervlakte van 12 vierkante meter. Deze hut beschikt over een tweepersoonsbed, een stapelbed, centrale verwarming, kastruimte en voldoende bewegingsruimte.

In het voorschip is nog een zespersoons hut met 2 tweepersoonsbedden, 2 éénpersoonsbedden en centrale verwarming.

De badkamer is uitgerust met douche, toilet, wasmachine en droger. De kombuis is voorzien van een vaatwasser, bakkersoven, koelkast en vriezer. Er staat een Jura koffiemachine in het stuurhuis. Het schip heeft verder extra comfort als: internet, tv met Netflix en een bibliotheek. Alle hutten zijn voorzien van centrale verwarming en beluchting.

20201108_Texel51_stuurhut_800x600.jpeg

Corridor

Masterbedroom.png

Captains hut

Bed Karina.png

A hut with a double bed and a loft bed

Wheelhouse

20201108_Texel51_hal_800x600.jpeg

Captains hut

Masterbedroom12.png

A hut with a double bed and a loft bed

Stapelbed.png

Kenmerken
Zeilschip TX-
51 

  • Tweemast schoener

  • Langs getuigd

  • Masthoogte 24 meter

  • Déplacement 120 ton

  • LOA 29 meter

  • Beam 5,7 meter

  • Draught 2,7 meter

het juiste logo.png
text.png
bottom of page